Consell Comarcal de la Garrotxa

Consell Comarcal de la Garrotxa

Segons l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa 2018, la nostra comarca compta amb 1971 empreses. La Garrotxa compta amb una extensió d’una mica més de 735 km2, però amb una orografia singular, amb zones de muntanya com l’Alta Garrotxa, extremadament abrupta i laberíntica.

La Garrotxa, històricament, ha estat un territori de pagesos i ramaders. Al segle XV ja es té notícia de les primeres indústries, artesanals, com sastres, pelleters o paraires. La indústria tèxtil ha estat clau per a la Garrotxa al llarg del segle passat, així com la indústria paperera o l’activitat econòmica al voltant de la imatgeria religiosa. La indústria garrotxina, com la societat, ha viscut molts canvis, però no ha deixat de créixer. Actualment, els àmbits amb més pes econòmic a la comarca són la indústria tèxtil, la metal·lúrgica, l’alimentària i les arts gràfiques, entre altres.

Hi ha moltíssimes dades econòmiques que corroboren les bones xifres de l’empresa garrotxina, però n’hi ha una en especial que vull destacar. La taxa d’atur a la Garrotxa es troba per sota de la mitjana catalana, i és una tendència que any rere any es va repetint. Des de les administracions públiques, aquesta dada és fonamental per seguir treballant en el benestar i la qualitat de vida dels nostres ciutadans, impulsant polítiques de foment de l’ocupació i d’atracció de l’empresariat al nostre territori. A la Garrotxa ho fem a través de Dinàmig – Agència per a la Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa.

La Garrotxa es mou en l’àmbit econòmic, i aquesta guia que teniu a les mans és un bon exemple. Gràcies a aquesta publicació podreu conèixer algunes de les principals empreses ubicades a la comarca, moltes d’elles amb una llarga trajectòria al territori i totes elles, amb un grau d’innovació i compromís que fa que els garrotxins i garrotxines ens hi sentim orgullosos.

Per últim, agrair als responsables d’aquest projecte l’ingent la feina de posar més d’un centenar d’empreses del territori en una mateixa publicació, donant a conèixer el potencial econòmic de la Garrotxa.