Fàtima Ayats

Fàtima Ayats

Fàtima Ayats va néixer a Girona el 7 de Juny de 1988. Amb tan sols 9 anys ja despuntava en el cor de l’escola, essent escollides diverses vegades com a solista. Va ser llavors quan va començar a anar a classes de cant, solfeig i piano al Casino Menestral Figuerenc, així com a participar en el seu cor, amb el mestre i compositor Jaume Cristau. Va realitzat classes de cant amb les sopranos Montserrat Cristau, Carmen Rodríguez o Clara Valero. Més recentment, va estudiar teatre musical a diferents escoles de Barcelona, entre elles, a Eòlia, Vocal Factory o Aules.

Des de petita va mostrar un gran interès per les cançons dels dibuixos de la TV, sent els japonesos els que més la van influir musicalment, aprenent infinitat de cançons de les seves sèries preferides. El 2006 va guanyar diversos concursos en el conegut Saló del Manga de Barcelona. Allò va suposar l’inici de la seva carrera en el món del Manga, cantant a cadascuna de les següents edicions del saló mentre es feia un nom. Ha treballat a diferents sèries i pel·lícules d’animació com Saint Seya, els caballers del zodíac o Viatge a Agartha, distribuïts per Selecta Visió. També ha fet estudis de doblatge i ha posat la veu en alguns videojocs. Spta la direcció dels dibuixants Luis i Rómulo Royo, va enregistrar un videoclip editat per Norma Editorial per al projecte conjunt Malefic Time Soum.

El mateix 2006 va començar a compaginar estudis amb treballs professionals, cantant en formacions com Orquesta Gamma, Grupo/Dueto Parfills, Orquestra Cobla Internacional Marina, l’Orquestra Oficial de la Generalitat de Catalunya i, des del 2012, La Principal de la Bisbal, on segueix treballant com a soprano. També imparteix classes com a professora de cant a l’escola Mónica Lucena de Roses i Figueres.

Ha fet cursos de model, maquillatge i passarel·la. Ha realitzat treballs de perruqueria juntament amb Llongueras com a model, entre d’altres. Ha participat en moltes passarel·les de moda, guanyant alguns concursos. Actualment treballa com a model d’anuncis publicitaris, catàlegs de moda i publicitat en general. Per a la Guia TOP Garrotxa ha treballat com a actiu/model protagonista i ha posat la veu dels vídeos i falques de ràdio promocionals.