Joan Manuel Robles

Joan Manuel Robles

Joan Manuel Robles (Barcelona, 1983), va viure els seus primers set anys a Badalona, fins que el seu pare va decidir tornar a instal·lar-se a Olot, ciutat on havia passat la seva infantesa. Fill gran de tres germans, en Joan Manuel ràpidament va destacar en els àmbits de l’expressió i la comunicació, així com en el camp de l’art, sobretot pel que fa al dibuix, el cant i la interpretació, disciplines que encara avui dia cultiva, respectivament, com a periodista gràfic a la revista El Tots d’Hostalets de Balenyà (Osona), i com a actor a Orfeó Teatre, la companyia d’adults de l’Orfeó Popular Olotí, així com a la sarsuela Els Pastorets d’Olot, on interpreta els papers d’Uriel i de Lucifer. En el sí de l’Orfeó va fundar la companyia La Juguesca, juntament amb Joan Carré, Jordi i Xevi Colom, i en va escriure la primera obra de teatre que el grup va portar als escenaris, Sala 4. Des del novembre del 2017 és el president de l’ateneu olotí.

Llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Manuel Robles ha dedicat la majoria de la seva carrera professional al periodisme de proximitat a la Garrotxa, on ha col·laborat a la pràctica totalitat dels seus mitjans de comunicació. Després de completar les pràctiques a l’empresa a Ràdio Barcelona – Cadena SER i treballar a Localia TV, va tornar a la comarca per participar en la fundació del setmanari La Garrotxa, del qual va ser cap de redacció. El 2009 va fer el salt a Olot Televisió, on durant vuit anys va ser-ne l’editor de Les Notícies, el programa informatiu de la cadena. Entre el 2013 i el 2014 va escriure i publicar els dos volums de la col·lecció ‘Valents’, una sèrie d’entrevistes a joves emprenedors garrotxins.

El 2017 va decidir tancar una etapa a Olot Televisió per explorar nous àmbits de periodisme i comunicació. Durant un any va conduir la Tertúlia de Ràdio Olot dels dijous i va acceptar la proposta d’Enric Olea d’associar-se per crear la Guia TOP Garrotxa, el directori empresarial de referència de la Garrotxa. En l’àmbit de la comunicació empresarial també va exercir com a secretari tècnic del Cercle Euram Garrotxa. Després que Olot Televisió va integrar-se dins el grup Corisa, Robles va incorporar-se a la redacció de Televisió del Ripollès i més tard va tornar a la Televisió de la Garrotxa com a director de continguts.

Per a la primera edició de la Guia TOP Garrotxa, Robles s’ha responsabilitzat de la coordinació dels seus continguts, escrivint o revisant la totalitat dels textos, amb l’objectiu de visibilitzar el missatge de cadascuna de les empreses participants i homogeneïtzar la línia redaccional de la publicació. La seva comesa ha consistit a mostrar d’una forma clara i senzilla el potencial empresarial de la Garrotxa, el gran objectiu de la guia que tenen a les seves mans. També s’ha encarregat de capturar moltes de les imatges de les empreses que surten en aquestes pàgines.