Sílvia Soler

Sílvia Soler

Sílvia Soler (Manresa, 1983) ha vinculat tota la seva formació professional als àmbits de l’art i el disseny gràfic. Després de fer el batxillerat artístic, va cursar el cicle de grau superior d’Il·lustració. Motius personals van portar-la a principis de la dècada dels 2000 a Olot, capital de comarca on va poder ampliar els estudis, completant el cicle de grau superior de Disseny gràfic a l’Escola d’Art i Superior de Disseny. Posteriorment va fer el postgrau de Disseny Gràfic a l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa i va tornar a Olot, on va estudiar el cicle de grau superior de Patronatge i moda a l’Institut La Garrotxa.

Professionalment, la Sílvia va treballar uns anys com a freelance per al Futbol Club Barcelona, a través d’una empresa de marxandatge que dissenyava articles infantils relacionats amb el Barça. Com a projecte final del Postgrau va encarregar-se del disseny i la composició fotogràfica d’un CD del grup Red-in, a través de la discogràfica L’indi Music de Pep Sala, una experiència que explica com a una de les més gratificants de la seva carrera.

A Olot ha treballat a la impremta Costa i va col·laborar algun temps al setmanari La Garrotxa, abans de treballar com a dissenyadora i estampadora a Piropop Gràphic i, des de fa diversos anys, a la impremta Callís, on ha participat en la composició i disseny de nombrosos catàlegs i revistes, així com logotips d’algunes empreses. També col·labora en alguns projectes amb Resol. Per a aquesta empresa puntera del sector del plàstic a la comarca ha fet plomes – l’esquema d’alguns dels seus productes – i ha maquetat diversos catàlegs. En ocasions també col·labora en projectes per a l’empresa Dummies Grafic. Darrerament, ha dut a terme la promoció gràfica de la primera Romànic Bike Extrem, organitzada per l’equip Batec Garrotxí, a través del disseny de flyers i cartells.

A nivell particular, la Sílvia perfecciona la tècnica del Lettering, consistent a dibuixar paraules, dotar-les d’una imatge atractiva. L’ha aplicat sobre fusta en indicadors per a casaments o per a llars d’infants.

Sívia Soler s’ha responsabilitzat de la composició, maquetació i preparació per a impremta de la Guia TOP Garrotxa, així com del tractament d’imatges i de l’assessorament gràfic.